MED TRUST - hälsoexpert

tillverkare, hälsoexpert, familjeföretag

Tre goda skäl som gör oss till en stark partner: idéer, råd och service.

 

MED TRUST grundades 1997 av Silvia och Werner Trenker och vår globala tillväxt har varit stor. Vi finns i över 70 länder. Vi är ett österrikiskt familjeägt företag med huvudkontor i Marz i Burgenland, Österrike. Med varumärket Wellion har vi utvecklats till en global tillverkare och specialist. Inom områdena för diabetes, hälsa och välbefinnande. Drivkraften är vår höga kvalitetsstandard, som sammanfattas i vår mission.


Vårt mål är att göra livet enklare för patienter och partners.

Genom innovativa idéer, råd och service.

 

Vi har en idealiskt plattform för våra kärnkompetenser. Vi är tillverkare av diabetes- och sjukvårdsprodukter för människor under vårt varumärke Wellion, och för djur som går under vårt varumärke WellionVet. För våra partnerföretag utvecklar vi marknadsförings- och försäljningskoncept och tillverkar deras produkter (OEM-produktion). Dessutom erbjuder vi logistik och administrativa tjänster efter behov.

 

MED TRUST Sweden AB är ett helägt dotterbolag till det Österrikiska familjeföretaget MED TRUST. MED TRUST har tillverkat och distribuerat diabeteshjälpmedel under det egna varumärket Wellion® i över 25 år.

MED TRUST har funnits i Sverige sedan 2008 och våra produkter finns i samtliga regioner och landsting. Det som kännetecknar MED TRUST är högkvalitativa produkter och ett särskilt engagemang hos samtliga medarbetare. Vi är ett litet företag med hög servicegrad och kompetensnivå.

 

Program för hemsjukvård och äldreboenden

Vi vill göra er särskilt uppmärksam på vårt säkerhetskoncept för diabetiker inom hemsjukvården och äldreboenden. Där erbjuder vi våra säkerhetsprodukter (lansetter och pennkanyler med stickskydd), Wellion GALILEO plus blodsockermätare med utskjutningsknapp, produktstation samt årlig kontroll av mätarna.

 

MED TRUST är en kompetent och pålitlig leverantör när det gäller diabetikers alla behov.

Vi har människan i centrum för allt vi gör. I nära samarbete med sjukvårdspersonal erbjuder vi användare av våra produkter, individuella lösningar för varje situation.
Samtidigt stödjer vårt team personer som arbetar inom sjukvårdssektorn med omfattande tjänster för att snabbt och säkert införa användbara medicinska innovationer i det dagliga livet.

Vi är glada över att vara din pålitliga partner i vården.

 

Ett särskilt fokus ligger på vårt varumärke Wellion. Med det har vi under tiden etablerat oss över hela världen som en österrikisk tillverkare av medicintekniska produkter och in vitro-diagnostik för ett stort antal hälsoområden - särskilt för diabetes. Vi är mycket nöjda med att vi anses vara en kompetent och pålitlig partner som hela tiden utvecklas genom innovativa idéer. Vårt krav på kontinuitet, allvar, rättvisa och hållbarhet återspeglas i våra förstklassiga råd och tjänster såväl som i våra produkter.

Kanske är det därför vi redan har fått ett antal utmärkelser, såsom 2016 års innovationspris från den federala staten Burgenland (kategori "SMF" för "Wellion Mobil"); andra plats i Österrikes ledande företag 2010 (i Burgenlands ranking i kategorin Goldener Mittelbau); och en topp 20-placering för STEP Award 2011, för att bara nämna några exempel.

 

Pålitlig kvalitet för ditt välmående
Erkänt över hela världen inom humanvården.

Med vårt varumärke Wellion har våra kunder tillgång till många kvalitetsprodukter som har utvecklats speciellt för personer med diabetes.

Personlig kontakt med människor är mycket viktig för oss; på det viset får vi direkt kunskap om deras önskemål och behov. Det gör det möjligt för oss att ge stöd åt den personliga hälsan i det dagliga livet. Många hälsomedvetna personer, och personer med diabetes, är aktivt involverade i att upprätthålla eller förbättra sin hälsa under eget ansvar. Samtidigt stödjer vi de människor som arbetar inom hälso- och sjukvården som en pålitlig partner i vårdarbetet.

Ytterligare en grund för Wellion-produkter är ett omfattande kvalitetsstyrningssystem i enlighet med de strängaste nationella och internationella standarderna (ISO 13485).

 

Wellions produktsortiment innehåller följande premiumprodukter:

 • Wellion Blodglukosmätare och teststickor

 • Wellion Blodglukosmätare med ytterligare parametrar och teststickor
  tex för kolesterol, ketoner och urinsyra

 • Wellion insulinpump och förbrukningsvaror

 • Wellion Lancetter och säkerhetslancetter

 • Wellion Blodprovstagare

 • Wellion Pennkanyler och säkerhetspennkanyler

 • Wellion HbA1c-analysator

 • Wellion SARS-CoV-2 snabbtest & Antikroppsanalys & FFP2 munskydd

 • Wellion Mesh-nebulisator

 • Wellion Blodtrycksmätare och tillbehör

 • Wellion Inverterad sockerlösning

 • Wellion Kosttillskott

 • Wellion Hudvårdsprodukter

 • Wellion Kylväskor för insulin

 • Wellion Infraröd termometer

 • Och mycket mer..

   

Vår höga innovationsnivå, som vi upprepade gånger har visat under de senaste 20 åren, säkerställer att vi kommer att fortsätta att utöka vårt produktsortiment i framtiden - för att göra livet enklare för personer med diabetes och våra partners.